ŠAMORÍN: Čoskoro bude mať mesto nové rekreačné stredisko

21.04.2012 Dunajská Streda

Šamorín 21. apríla (TASR) - Mesto Šamorín bude mať nové rekreačné stredisko. Zorganizovať výstavbu akvaparku a jazdeckej arény sa mestu zaviazala spoločnosť Istrokapitál Slovensko, a.s. Projekt v okrajovej časti mesta je umiestnený medzi Šamorínom a mestskou časťou Čilistov, v súčasnosti sa pripravuje podrobná štúdia a podklady potrebné k jednotlivým rozhodnutiam. Podľa predbežných výpočtov vznikne v Šamoríne zhruba 120 až 150 nových pracovných miest a mesto bude turisticky atraktívnejšie, informovala TASR mediálna zástupkyňa spoločnosti Helena Hupková.

"Projekt je v úvodnej, prípravnej fáze a je navrhnutý tak, aby spĺňal športovú, rekreačnú, oddychovú a wellnesovú funkciu. Skladá sa zo štyroch častí. Aquaaréna bude slúžiť pre širokú verejnosť a chce naplniť funkciu športovo – oddychovej zóny. Predpokladá sa, že využívať ju budú nielen obyvatelia mesta Šamorín a blízkych obcí, ale aj okolitého regiónu. Súčasťou bude sieť bazénov pre dospelých i deti a vonkajšie a vnútorné toboganové dráhy. Predpokladaný termín ukončenia bazénov bude rok 2015," uviedla Hupková s tým, že športovo rekreačný areál bude určený pre širokú verejnosť. Počíta sa aj s vybudovaním atletickej dráhy. Hlavnou súčasťou tejto časti bude ubytovacia a stravovacia kapacita, doplnená špecializovanou halou a tréningovými priestormi.

Podľa hovorkyne Lesopark sa plánuje ako oddychová zóna pre obyvateľov regiónu. Predpokladané zámery hovoria o menšej prevádzkovej budove, lesnej časti, umelom jazierku, umelom kanáli a vybudovaných lesných chodníkoch.

"Hipoaréna tvorí špecializovanú časť projektu. Významnou súčasťou areálu má byť dostihová dráha so širším zázemím, krytou jazdeckou halou, klubovými a pretekárskymi stajňami, parkúrom a ďalšími potrebnými objektmi," vysvetlila Hupková. Dodala, že výšku investície ešte nie je možné v tejto chvíli odhadnúť, pretože projekt je v štádiu príprav.
 

Vyberte región